Sunday, September 02, 2007

Komik bir olay....


Olay, henüz döviz kurlarının uygulanmadığı yıllarda ABD -Kanada sınırındaki bir şehirde geçmektedir: ABD ve Kanada malum ki para birim olarak "dolar" kullanmaktadırlar. Yalnız her iki ülke de kendi paralarının daha değerli olduğunu iddia etmektedirler. Şöyle ki Kanadalılara göre : 1 ABD doları = 90 Kanada centi, Amerikalılara göre ise: 1 Kanada doları = 90 ABD centi. Bir amerikalı cebindeki 1 dolarla dolaşmaya çıkar. Bir ara karnı acıkır ve simit alır (Amerikan simiti!) Simiti fiyatı 10 centtir. cebindeki 1 doları verir. Simitçi bozuk para ararken cebinin bir köşesinde 1 kanada doları bulur, onu verir. (90 cente eşit yaaa!!:) derken sınırı yürüyerek geçer ve Kanada'da dolaşmaya başlar. Kaleme ihtiyacı olduğunu hatırlar. Girer bir kırtasiyeciye. Kalemin fiyatı da 10 kanada centidir. Kirtasiyeci de para üstü olarak 1 ABD doları verir. Oradan ayrılıp evine döner. Sonra düşünmeye başlar:


- Yahu sabah evden çıkarken cebimde 1 ABD dolarım vardı. şimdi de 1 ABd dolarım var. Pekiyi simitle kalemin parasını kim verdi?
not: köylüyü tanımıyorum. lütfen yukaridaki fotografla idare edin:)

1 comment:

Ufkabakan said...

Abi senin resimdeki adam bi kere köylü değil kömürcü :) ..

Hem o resimden cıkardıgım sonuc şu.. Adam bole bi kenarda durmuş bir olayı yada o an cereyan eden bişeyi meraklı ve hafif asabi izliyor..

'' du bakam ne halt yiyecekler ''

der gibi yan yan bakıyor..

En dip not : Duruma gore amcamız eline bir kazma alıp saldırabilir :)