Monday, May 19, 2008

Tebrikler Eskisehirim :):)):):)


Kupa Eskişehir'e coşkuyla geldi

12 yıl aradan sonra Süper Lig'e çıkan Eskişehirspor, muhteşem bir karşılama töreni ile akşam saatlerinde kente döndü. THY'nin tarifeli uçağıyla İstanbul'dan kente gelen Eskişehirspor kafilesi, Vilayet Meydanı'nda düzenlenen törene katıldı.

Bank Asya 1. Lig'in play-off finalinde Boluspor'u 2-0 yenerek Turkcell Süper Lig'e yükselen Eskişehirspor kafilesini Anadolu Üniversitesi Havaalanı'nda Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, AK Parti Eskişehir İl Başkanı Murat Canözer ve kalabalık bir taraftar grubu karşıladı.

Kulübün kutlamalarda kullanmak üzere kiraladığı iki katlı üstü açık otobüsün arızalanması üzerine futbolcular ve yönetim kurulu belediye otobüsüyle tören alanına geldi. 7'den 70'e her yaştan vatandaş, Eskişehirspor'un tören alanına gelmesini saatlerce büyük bir heyecanla bekledi.
Çevre yolu, Üniversite, Cengiz Topel, Şair Fuzuli ve Mustafa Kemal Caddelerini dolaşan futbolcu ve yönetimi taşıyan belediye otobüs, cadde üzerindeki taraftar grupları tarafından alkışlandı. Futbolcuların belediye otobüsü ile yolculuğu ilginç görüntüler oluşturdu. 1.5 saatte tören alanına gidebilen futbolcu ve yönetimi taşıyan otobüse motosikletli Yunus timleri öncülük etti.

Başkan Hatipoğlu, Teknik Direktör Metin Diyadin, futbolcular ve yönetim kurulu üyeleri kendilerini bekleyen 5 bin civarındaki taraftarı şampiyonluk kupasıyla selamladı. Bu sırada 5 bin taraftar Eskişehirspor şarkısını hep bir ağızdan okudu. Kürsüye gelen futbolcular şampiyonluk kupasıyla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
Başkan Nebi Hatipoğlu, taraftarlara yaptığı konuşmada, şampiyonluk parolasıyla başladıkları sezonda bazı sıkıntılar yaşanmasına rağmen Süper Lig'e çıkmayı başardıklarını söyledi. Taraftarlardan ve Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'dan büyük destek gördüklerini belirten Hatipoğlu, ''Play-off maçlarının oynandığı İstanbul'da her yer siyah kırmızıydı. Play-off'da en büyük gücümüz taraftardı. Sezon başı taraftara söz verdim. İşte kupa burada. Bu kupa hepimizin katkılarıyla oldu. Ancak, şöyle bir şey var. Eskişehir'in çok daha fazla kenetlenmesi lazım. Bizde bu potansiyel var. Ama daha çok desteğe ihtiyacımız var. Eskişehirspor bugün buradaysa sadece yönetim kurulu, futbolcular ve Maliye Bakanı Kemal Unakıtan sayesinde burada. Onun dışında elimizden tutan kimse olmadı. Bu kupa sadece bu insanların eseridir.'' diye konuştu.
Teknik direktör Nejat Biyediç ise, Süper Lig'in tüm camiya hayırlı olması temennisinde bulunarak, ''Efsane geri dönecek'' dedi.
Törene katılan Vali Kadir Çalışıcı, İl Emniyet Müdürü Savaş Yücel, Jandarma Alay Komutanı Albay Zafer Cengiz de töreni Valilik binası önünden izledi.Vali Çalışıcı Eskişehirspor kaşkolu ile basın mensuplarına görüntü verdi.
Eskişehirspor'un başarılı futbolcularından Ersin, en güzel günlerinin Eskişehirspor'da geçtiğini dile getirerek, " Süper Lig'i çıktığmıız için çok mutluyum. 12 yıl aradan sonra Süper Lig'ie çıkan bir takımın kadrosunda yer almak gururu verici. Süper Lig'de kalıcı olacağız" ifadesini kullandı.
Fanatik Eskişehirsporlu olan sanatçı Mithat Körler ise Eskişehirspor ile gururu duyduğunu dile getirerek, "Çok güzel bir atmosfer. 112 yıl aradan sonra muradına eren Eskişehirspor'a hoş geldin diyorum. Süper lig'de başarılı sonuçlar alacak" şeklinde konuştu.

No comments: