Wednesday, April 23, 2008

Çırpınan Metin Kardeşin Dikkatine...

Azerbaycan'da Çırpınırdı Kara Deniz şarkısı düzenli aralıklarla okunur. Hatta okunmadığı tören, program yok gibi. Yalnız burada bu şarkıyı biraz değiştirmişler dostum. Türkün Şanlı bayrağını bir yerlere dikmek meselesi var yaaaa... Burda, "Azerbaycan Bayrağını, Karabağa dikeceğiz" diyorlar. Burada olsan tüylerin diken diken olurdu. Çünkü ben o şarkıyı her dinlediğimde, ve mahnının o kısmına gelindiğinde, hatta şimdi yazarken bile, titrediğimi hissediyorum. İki kardeş ülkenin kültürel yakınlığındaki bu birliktelik, buradan görülmeğe değer.
Bu konuda her geçen gün biraz daha mesafe katediliyor. Mesela Diyanet İşleri Başkanlığı'nın burada üç camisi var. Burada her hafta cuma namazı kılınıyor. Eğer siz o camilerden uzaklardaysanız, dolayısıyla "cumaya gitme" hayaliniz suya düşüyor. Geçenlerde bir seferinde bir arkadaş arabasıyla, geldi aldı, beraber gittik. Yani anlayacağın, buraya geldiğim günden bu yana sadece bir kez cumaya gidebildim. Oradaki cumaların kadrini, kiymetini bilmek lazım. Tembellik etmemek, sürekli takipte olmak lazım. İnsan cumadan ayrı kalınca, daha çok özlüyormuş. Bilginize, ilginize ve dikkatinize...

1 comment:

Unknown said...

sevgili önder bey yazınız için teşekkür ediyorum. bayrağın karabağa mı yoksa moskoflara mı dikileceği konusunda şair sanatlı söyleyişle ima etmiştir zaten. daha da anlamazsak ASYA nın şiirine bakalım ne diyor: YERYÜZÜNDE YER BEĞEN NEREYE DİKİLMEK İSTERSEN SÖYLE SENİ ORAYA DİKEYİM.
şunu da ısrarla söylemek lazım, karabağ azerbaycanındır. karabağ türkiyenindir, türkiye azerbaycanın, azerbaycanda türkiyenindir.
sevgili önder bey sizi çok özledik gerçekten ince parlak zekanızla yaptığınız fevkaladenin fevkinde esprilerinizi unutmak bir yana aklımıza geldikce gülüşüyoruz. gerçekten sizi çok özlüyor ve çok seviyoruz.
ancak yazınız beni tatmin etmedi, çünkü sorularıma cevap bulamadım.

1-o şiirin şairi kim,
2-şiirin tamamını görmek istiyoruz,
3-bu şiir hangi şartlarda yazıldı,
4-şairin azerbaycan için önemi nedir.
5-bu şiirin türk-azerbaycan içim önemi...